Fjærland, Jølster og Balestrand

Køyrer du gjennom den vakre Sogndalsdalen kjem du til Fjærland. Du vil passera frodige gårdar, stille vatn og isbrear, ja, noko av det mest bonderomantiske me har. I fjærland vil du finna Bremuseet og den flotte og kjende Bokbyen, der du kan boltra deg blant 4 km bøker.
Les meir...

Posted on March 20, 2014 .

Ferjetur på Nærøyfjorden

Nærøyfjorden er noko alle må oppleva når dei er i området. Trygt plassert på UNESCO si verdsarv-liste er dette ein av dei mest spektakulære stripene med fjord og fjell i landet. Ferja som seglar her har avgang frå Kaupanger og endar opp i Gudvangen. Den tek både folk og bilar. I høgsesongen bør du reservera plass innan kl. 15 dagen før.
Les meir...

Posted on March 19, 2014 .

Jostedalsbreen

Innerst i Jostedalen, ein liten times biltur frå Solvorn, kan du få eit godt blikk på fastlandseuropa sin største isbre. På det tjukkaste om lag 600 meter og med eit areal på om lag 487 km² brer den seg utover og dekker nesten halvparten av nasjonalparken. Her er det også eit bresenter som tilbyr fleire aktivitetar for både store og små. For deg som ynskjer brevandring er det her du skal henvenda deg.
Les meir...

 

Posted on March 18, 2014 .

Urnes Stavkyrkje

I 1130-åra vart verdas eldste stavkyrkje bygd. Ho ligg majestetisk til på toppen av den vesle bygda Urnes, berre rett over fjorden for Solvorn. Den vesle bilferja kan takast frå kaien i Solvorn, rett nedanfor Walaker Hotell. Urnes Stavkyrkje kom på UNESCO si verdsarvliste i 1979.
Les meir...

Posted on March 17, 2014 .

Tungestølen - Austerdalsbreen

"The finest ice-scenery in Europe", sa den engelske fjellmannen William Cecil Slingsby om dei tre, ville brefalla Loke-, Odin- og Torsbreen, som alle tre kastar seg ned frå Jostedalsbreen fremst på Austerdalsbreen. Ein liten smakebit av det ville brelandskapet kan ein få utan å nødvendigvis gå på sjølve breen.
Les meir...

 

Posted on March 16, 2014 .

Bergsetdalen - Bergsetbreen

Utgangspunktet for denne turen er parkeringsplassen ved Bergset, den fremste garden i Krundalen. Frå parkeringsplassen går ein langs elva, vidare eit kort stykke på traktorveg og deretter langs svært god og tydeleg merka sti innover den flate Bergsetdalen.
Les meir...

 

Posted on March 15, 2014 .

Molden

Det finaste utsiktspunktet i heile Luster, blir det ofte sagt om Molden. Frå parkeringsplasen på Krossen, vil ein finna kvar stien byrjar. Halveges kjem ein til Svarthiller, som er ein gamal støl. Frå Svarthiller har ein eit flott utsyn til Urnes på andre sida av fjorden, samt utover fjorden.
Les meir...

 

Posted on March 14, 2014 .

Mørkridsdalen

Utgangspunktet for denne turen er den nedlagde stølen Hyrnavollen i Mørkridsdalen. Etter å ha køyrt over brua ved Moen er det berre å følgja bilvegen, som på nytt kryssar elva, og til sist endar opp på ein romsleg parkeringsplass.
Les meir...

 

Posted on March 13, 2014 .

Lusterfjorden

Lusterfjorden er den innerste arman av Sognefjorden, og sjølvsagt den finaste! Her kan du velge om du vil boltre deg til "lands eller til vanns". Du kan bruke dagen på sykkelsetet langs fjorden eller du kan leige deg ein kajakk eller kano for å utforska det rike dyrelivet. Det er også  mogeleg å oppleva dette utan å løysa sveitten i det heile, ved å reisa på båttur.
Les meir...

 

Posted on March 12, 2014 .